Koninklijke onderscheidingen in gemeente Stadskanaal!

Koninklijke onderscheidingen in gemeente Stadskanaal!

Net als ieder jaar werden er ook dit jaar weer lintjes uitgereikt tijdens de lintjesregen op de dag voor Koningsdag! Ook in de gemeente Stadskanaal mochten een aantal mensen een prestigieuze Koninklijke Onderscheiding in ontvangst nemen. Voor burgemeester Klaas Sloots was dit de eerste keer. Een uniek moment. Hieronder maken we de drie ontvangers bekend en lichten we de reden van de onderscheiding toe.

De heer A.J. Van der Vegt

Al bijna 50 jaar is van der Vegt lid bij voetbalvereniging SJS in Stadskanaal. Hij zorgt ervoor dat iedereen, op en om het veld, met plezier kan voetballen. Tevens was hij 14 jaar lang penningmeester van de vereniging. Naast zijn inzet voor de SJS Stadskanaal wandelt hij ook iedere maand met een oudere van Parkheem en verricht hij vanaf 1974 vrijwilligerswerk voor de Protestantse Kerk in Stadskanaal. Hij is iemand die graag de handen uit de mouwen steekt voor familie, vrienden en kennissen. Reden genoeg voor een benoeming tot Lid in de orde van Oranje Nassau. 

De heer B. Ten Hoff

Al vanaf 1985 is Ten Hoff leider van de jeugdelftallen van V.V. Musselkanaal. Daarnaast is hij sinds enkele jaren ook leider/grensrechter van de seniorenelftallen. Ook is hij sinds 1992 actief als wedstrijdsecretaris binnen het bestuur van de vereniging. Naast zijn carrière in de voetbalsport doet hij ook vrijwilligerswerk voor Runners Stadskanaal en is hij penningmeester van de club. Tussen 1990 en 2005 deed Ten Hoff ook verslag van voetbalwedstrijden bij de toenmalige lokale omroep van Stadskanaal. Ook Ten Hoff is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau

De heer W. Wilts

Al ruim 30 jaar is Wilts lid van diverse (landelijke) commissies en besturen van muziekstichtingen en -verenigingen. Met zijn werkzaamheden bevordert hij de samenwerking tussen de muziekverenigingen in Groningen en Drenthe en worden muziekevenementen georganiseerd. Ook is Wilts vanaf 1998 verkeersregelaar en haalt hij al ruim 15 jaar oud papier op om inkomsten te werven voor de PKN Kerk in Stadskanaal. Vanwege zijn grote inzet voor onder andere de amateurmuziekbeoefenaars in Groningen en Drenthe is ook hij benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Ook de nieuwe leden in de orde van Oranje-Nassau uit de gemeenten Borger-Odoorn en Westerwolde zijn bekend.
Klik hier voor de nieuwe leden uit Gemeente Borger-Odoorn en klik hier voor de nieuwe leden uit gemeente Westerwolde

Bron: Gemeente Stadskanaal

Over de auteur

GewoonHier.nl

Updates van het GewoonHier.nl team

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X