Koninklijke onderscheidingen in Westerwolde

Koninklijke onderscheidingen in Westerwolde

Net als ieder jaar werden er ook dit jaar weer lintjes uitgereikt tijdens de lintjesregen op de dag voor Koningsdag! Ook in de gemeente Westerwolde mochten een aantal mensen een prestigieuze Koninklijke Onderscheiding in ontvangst nemen. Burgemeester Jaap Velema reikte vanmorgen persoonlijk de lintjes uit aan Cor Kosmeier en Bob Schnieders.

De heer Cor Kosmeier

De heer Cor Kosmeier uit Bourtange is een echte molenaar in hart en nieren. Hij heeft zich een groot deel van zijn leven ingezet voor molens wat een belangrijk stuk culturele erfgoed is. De heer Kosmeier is 22 jaar lang vrijwillig molenaar geweest van molen De Korenschoof in Noordlaren (gemeente Groningen). Voor Kosmeier is het behoud en de veiligheid van de molens zeer belangrijk. Ook het doorgeven van zijn vakmanschap had altijd zijn bijzondere aandacht.
Op moment is hij actief in Bellingwolde. Hier is hij betrokken bij het weer draaibaar maken van de Veldkamps Meuln.

De heer Bob Schnieders

De heer Bob Schnieders uit Ter Apelkanaal is al meer dan een halve eeuw vrijwilliger. Hij was de medeoprichter en tevens de voorzitter van de Scheidsrechtervereniging Hondsrug Zuidoost Drenthe. Ook was hij de secretaris van de Uitvaartvereniging Sint Joseph Zandberg. Hier heeft hij diverse vernieuwingen doorgevoerd, zoals het aanstellen van vrouwelijke dragers en een boekje met uitvaartwensen. Van 2003-2012 was de heer Schnieders bestuurslid van de Federatie voor Begrafenisinstellingen zonder Winstoogmerk (FKB). Tevens is hij sinds 2009, eerst als voorzitter en nu als vrijwilliger, actief bij de parochie Heilig Kruis locatie Zandberg. De heer Schnieders is ook betrokken geweest bij onder andere de fusie van vijf parochies tot één grote fusieparochie.

Ook de nieuwe leden in de orde van Oranje-Nassau uit de gemeenten Stadskanaal en Borger-Odoorn zijn bekend.
Klik hier voor de nieuwe leden uit Gemeente Stadskanaal en klik hier voor de nieuwe leden uit gemeente Westerwolde

Bron: Gemeente Westerwolde

Over de auteur

Robin Dol

Redacteur op GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X