🎥 Erfgoedwinkeldag in Nieuw-Buinen [VIDEO]

video

Zaterdag 29 mei rukten de inwoners van Nieuw-Buinen massaal uit voor de Erfgoed Winkel Dag.

Markt aan huis

De Erfgoed Winkel Dag is een initiatief van Vereniging voor Dorpsbelangen Nieuw-Buinen. Tijdens deze dag veranderen de tuinen van inwoners in heuse marktkramen. Hier worden diverse spullen verkocht aan de bezoekers. Zo waren er onder andere kraampjes met kleding, speelgoed en meubels. Sommige mensen verkochten ook zelfgemaakte spullen zoals schilderijen en decoratie.

Gezellig druk

De straten van Nieuw-Buinen stroomden vol met nieuwsgierige bezoekers. De mensen kwamen kijken wat er zoal bij de ruim 85 deelnemende huishoudens te halen viel. Auto’s, tassen en scootmobiels werden volgeladen met allerlei spullen en kinderen gaven hun zakgeld uit aan speelgoed en knuffels. Niet alleen particulieren maar ook enkele bedrijven deden mee met het evenement. Zo waren er onder andere kraampjes te vinden bij Voetbal Vereniging Nieuw-Buinen en bij kinderwinkel DeRo.

Tevreden

De inwoners waren erg te spreken over de dag. “Normaal zijn er zo’n 30 huishoudens die meedoen. Dit jaar ruim waren dat er ruim 85.” aldus Derk Smit, voorzitter van de Vereniging voor Dorpsbelangen Nieuw-Buinen. “Zolang er geen rare kink in de kabel komt gaan we dit volgend jaar zeker weer doen!”

Wij maakten een reportage over de dag.

Over de auteur

Robin Dol

Redacteur op GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X
Hide picture