[UPDATE] Verdachte bus in Nieuw-Buinen. Lefier: “Trap er niet in!”

[UPDATE] Verdachte bus in Nieuw-Buinen. Lefier: “Trap er niet in!”

Op maandagochtend zijn er diverse meldingen gedaan van een verdachte witte werkbus. Lefier waarschuwt om er niet in te trappen!
LEES DE BELANGRIJKE UPDATE ONDERAAN DIT BERICHT!

Rookmelders

De bestuurders van de bus kloppen aan bij woningen met het verhaal dat ze de rookmelders komen vervangen in opdracht van woningcorporatie Lefier.
Enkele inwoners hebben de mannen binnen gelaten om werkzaamheden te verrichten.

Lefier: “Trap er niet in!”

Meerdere inwoners vonden de situatie verdacht. “Normaal gesproken stuurt Lefier een brief als er iemand namens hen langskomt, maar niemand in de straat heeft iets gehad” aldus een bezorgde inwoonster. “Ik heb de mannen niet binnen gelaten en gelijk Lefier gebeld. Die wisten ook van niks en waarschuwden dat we er niet in moesten trappen!” Haar buurvrouw liet de mannen wel binnen. “Ze kwamen de batterij van mijn rookmelder vervangen en zijn weer weggegaan, maar wel bijzonder dat daar niet over gecommuniceerd is” Meerdere inwoners hebben verschillende medewerkers van Lefier gesproken maar iedere medewerker geeft aan dat er geen opdracht van hun uitstaat.

Politie doet onderzoek “Wellicht miscommunicatie”

De politie is ingeschakeld en zoekt uit wat er gaande is. “We hebben met het hoofdkantoor van het bedrijf van de witte bus gebeld. Zij geven aan dat er een opdracht van Lefier ligt, echter geeft ook Lefier bij ons aan dat zij van niks weten.” Aldus de dienstdoende agent. “Het kan zijn dat het berust op een miscommunicatie tussen Lefier en het bedrijf maar dat moet onderzoek uitwijzen.

Vaker verdachte situaties Nieuw-Buinen

Het is de afgelopen weken vaker raak in Nieuw-Buinen. Zo worden er regelmatig ‘s nachts drones gespot boven de huizen en zijn er al meerdere pogingen tot woninginbraken gedaan.
De politie adviseert een ieder waakzaam te zijn.

 

[UPDATE 30-08-2021 13:26:]

Inmiddels is het duidelijk dat het hier gaat om een flinke interne miscommunicatie bij Lefier.
Sommige inwoners hebben wel een brief gekregen met daarin dat er een bedrijf langskomt voor de rookmelders, maar velen waar aangebeld is door het bedrijf ook niet. De medewerkers van Lefier die wij telefonisch hebben gesproken hebben aangegeven niks intern te weten of te kunnen vinden omtrent de rookmelders. Ook de politie kreeg deze reactie van Lefier. Toch zijn er na publicatie van ons artikel brieven opgedoken waarin een aankondiging te vinden is. Lefier blijft tegen onze redactie volhouden dat ze er niks vanaf weten. Echter hebben ze tegen anderen gezegd dat er intern een miscommunicatie is en dat ze wel degelijk op de hoogte zijn van de situatie en dat inwoners geïnformeerd zijn.

Wij als redactie betreuren het dat er conflicterende informatie wordt afgegeven door de betrokken partijen. Wij hebben op het moment dat wij het bericht hoorden contact gezocht met Lefier. Meerdere malen met verschillende personen van Lefier gesproken waarin constant wordt gezegd “Laat ze niet binnen, Wij weten nergens van”. Op basis daarvan hebben wij besloten om het artikel te plaatsen om inwoners te waarschuwen voor mogelijke oplichting.
We vertrouwen erop dat ons juiste informatie wordt toegespeeld door de betrokken partijen maar het blijkt dat Lefier in dit geval zelf hun communicatie niet op orde heeft en daardoor onnodig onrust heeft gecreëerd. Wij hopen dat dit voor hen ook een les is om dit interne proces te verbeteren.
– Redactieteam GewoonHier.nl 

Foto: Stockfoto

Over de auteur

Jos Meijer

Redacteur GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X