Het vaarseizoen in Westerwolde gaat beginnen

Het vaarseizoen in Westerwolde gaat beginnen

Vanaf 1 mei kan het weer! Het vaarseizoen zal dan gaan beginnen en dus kan er weer genoten worden van al het moois dat Westerwolde heeft te bieden vanaf het water.

Bediening van bruggen en sluizen

Tijdens het varen op het Ruiten Aa kanaal, Bourtangerkanaal, BL Tijdenskanaal, Veendiep en de Westerwolde Aa hebben vaarders een zelfbedieningssleutel nodig. Deze sleutel is nodig om de zelfbedieningsbruggen en de zelfbediengssluizen in de provincie Groningen te kunnen gebruiken. Je kunt de sleutel op verschillende punten in de gemeente aanschaffen.
Van 1 mei tot 1 oktober worden de bruggen en sluizen in de vaarweg Veendam-Stadskanaal-Ter Apel bediend tussen 8:00 uur en 17:00 uur.
Van 1 oktober tot 1 november kun je op afspraak varen. Je belt dan 24 uur van tevoren met Wedeka, 06-51245855. Na deze periode zullen de bruggen in onderhoud en zijn ze tot volgend jaar 1 april gesloten voor recreatievaart.

Jachthavens in Westerwolde

In Westerwolde zijn diverse jachthavens waar je kunt overnachten. Zo heb je in Ter Apel Jachthaven & Bootopslag de Runde, Jachthaven Bourtange in Bourtange en Jacht & recreatiehaven Wedderveer in Wedde.
Benieuwd naar alle informatie voor de recreatievaart of wil je weten waar je een zelfbedieningssleutel aanschaft? Bekijk dan hier de folder, Varen in de provincie Groningen en Drenthe”.

Over de auteur

Robin Dol

Redacteur op GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X