Beeld gestolen van graf

Beeld gestolen van graf

Lees onze update over dit artikel! Klik hier

Hennie Folkers was ernstig ziek. Vlak voor haar overlijden heeft zij samen met haar man Erik en haar dochter Kim een beeld uit voor op haar graf. Dat beeld is nu van haar graf gestolen. “Onbegrijpelijk” aldus Erik.

Van grote emotionele waarde

Hennie was al langer ernstig ziek en wist dat zij niet lang meer te leven had. Samen met haar man en dochter ging zij op pad om iets moois uit te zoeken voor op haar toekomstige graf. Hennie wist dat zij niet lang meer te leven had omdat zij ernstig ziek was. Haar man & dochter namen haar mee om iets moois uit te zoeken voor op haar toekomstige graf.

Ze zagen een grote engel staan en waren direct verkocht. “Hennie had altijd al iets met engeltjes. Dus hebben we het beeld gekocht en in eerste instantie bij ons in de tuin gezet”.

Toen Hennie op 8 februari 2020 kwam te overlijden is het beeld geplaatst op haar graf op de begraafplaats aan de H.J. Kniggekade in Stadskanaal.
“Er zat een grote emotionele waarde aan” Aldus Erik.

Een slecht begin van het nieuwe jaar

Toen Erik op nieuwjaarsdag het vrouw van zijn graf bezocht stond het beeld er nog. Twee dagen later kwam hij weer voor een bezoek en was het beeld weg.
“Ik heb overal op de begraafplaats gezocht, alle bosjes uitgekamd. Maar het beeld is spoorloos”. Bij thuiskomst vertelde Erik het verhaal aan dochter Kim en zij plaatste gelijk een oproep op haar Facebookpagina. Het bericht is inmiddels ruim 1500 keer bekeken maar het beeld is helaas nog niet gevonden.

Erik doet nog een oproep: ‘Geef het alsjeblieft terug. Al zet je het bij de ingang van de aula of de begraafplaats neer. Wij hoeven niet eens te weten wie het gedaan heeft. Zolang wij het maar weer terug hebben.’

 

Bron: RTV Noord
Foto: Kim Folkers

Over de auteur

Jos Meijer

Redacteur GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X