Gratis water voor reizigers

Gratis water voor reizigers

Deze maand zullen de provincie Groningen en Waterbedrijf Groningen nieuwe openbare watertappunten in de provincie plaatsen. In samenwerking met gemeenten en de NS zullen deze punten bij verschillende hubs geplaatst worden.

Nooit meer dorstig op reis

Binnenkort kun je op diverse hubsĀ in de provincie Groningen een flesje vullen met vers drinkwater. Een hub is een plek waar je kunt overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel en waar je op een prettige manier kunt wachten. Deze tappunten zullen 24/7 te gebruiken zijn en worden door Waterbedrijf Groningen regelmatig gereinigd. Ook wordt de kwaliteit van het water goed in de gaten gehouden.

Organisatie ‘Join The Pipe’

De 15 tappunten die in de provincie geplaatst zullen gaan worden zijn via organisatie ‘Join The Pipe’ aangeschaft. Daarmee wordt er tegelijkertijd een project gefinancierd in Mangochi, in het zuiden van Malawi. Door de bijdrage van Join The Pipe kan er 13 kilometer aan waterleidingen worden aangelegd. Ook zullen er 20 kiosken worden gebouwd waar inwoners voor een kleine bijdrage schoon en betrouwbaar drinkwater kunnen kopen. Tevens krijgen inwoners trainingen over hoe ze veilig met water om kunnen gaan. Deze bijdrage zorgt ervoor dat 6.800 inwoners van Mangochi toegang hebben tot goed drinkwater.

De nieuwe watertappunten worden in de volgende plaatsen op de hubs geplaatst: Kardinge (Groningen), Reitdiep (Groningen), Bedum, Grootegast, Hoogkerk, Marum, Leens, Siddeburen, Loppersum, Scheemda, Uithuizen, Zuidbroek, Veendam, Vlagtwedde en Stadskanaal. Ook in het winkelcentrum van Stadskanaal staat al sinds enige tijd een zelfde tappunt. Deze is te vinden op het Menistenplein nabij het beeld van de Veenkoloniale vrouw.

Over de auteur

Robin Dol

Redacteur op GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X