Nieuwe supermarkt in Stadskanaal

Nieuwe supermarkt in Stadskanaal

Binnenkort zal er naar alle waarschijnlijkheid worden begonnen met de bouw van een nieuwe supermarkt aan de Hoofdstraat in Stadskanaal. Dit maakte de gemeente bekend.
Het nieuwe pand moet komen op de oude Vos locatie welke eind 2020 is gesloopt.

Vergunning verleend

Gemeente Stadskanaal heeft op 4 februari een omgevingsvergunning verleend om een supermarkt te bouwen. De bouw zal moeten plaatsvinden op de oude Vos locatie welke gesitueerd is tussen de Hoofdstraat en de Oude Markt. Het oude pand is eind 2020 reeds gesloopt. Inwoners van de gemeente Stadskanaal hebben nog de mogelijkheid om bezwaar aan te dienen tegen de bouw.

Wandelgangen en parkeerproblemen

Al langere tijd deden zich in de wandelgangen geruchten de ronde dat er een supermarkt gebouwd zou worden op de eerder genoemde locatie. Een belangrijke eis van de supermarkt zou zijn geweest dat ze eigen parkeerplaatsen zouden krijgen. Iets wat gezien de plannen voor de vernieuwing van de Oude Markt een behoorlijke uitdaging was. In de plannen staat dat de weekmarkt ook op de Oude Markt zal moeten plaatsvinden. Hierdoor worden de reeds bestaande parkeerplaatsen verminderd. Als ook de supermarkt in kwestie haar eigen parkeerplaatsen wil claimen voor haar klanten, blijft er niet veel ruimte over. Naar verluidt heeft de gemeente hier inmiddels een oplossing voor bedacht.

Oud of nieuw

Het is nog even afwachten om welke supermarkt het gaat. Er word gespeculeerd over een bestaande supermarkt welke haar oude locatie wil verruilen voor de nieuwe locatie in het winkelcentrum. Maar ook worden een aantal nieuwe partijen genoemd. De tijd zal leren welke supermarkt zich zal gaan vestigen in het nieuwe pand.

Foto: Archief

Over de auteur

Jos Meijer

Redacteur GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X