Dodenherdenking in jouw regio: Zo gaat het gebeuren

Dodenherdenking in jouw regio: Zo gaat het gebeuren

Net als vorig jaar zal er in Nederland een digitaal programma zijn voor de dodenherdenking op 4 mei. Hierbij kan wederom geen publiek aanwezig zijn. Wij hebben de programma’s van de gemeenten Stadskanaal, Borger-Odoorn en Westerwolde op een rijtje gezet.

Gemeente Stadskanaal:

Ook de gemeente Stadskanaal zal dit jaar digitaal herdenken. Om 20:00 zal dit beginnen bij het Joods Oorlogsmonument in Stadskanaal. Na de 2 minuten stilte en het Wilhelmus zal burgemeester Klaas Sloots een toespraak houden. Deze zal bij de lokale omroep RTV1 te zien zijn. Hierna zullen er beelden vertoond worden van kransleggingen door de burgemeester, de wethouders en de herdenkingscomités bij alle herdenkingsmonumenten in de gemeente. Het programma eindigt met de kranslegging bij het gemeentelijk oorlogsmonument in Musselkanaal.

Gemeente Borger-Odoorn:

Burgemeester Jan Seton en zijn wethouders zullen een rit langs de herdenkingsmonumenten maken om bij de herdenkingen aanwezig te zijn, met uitzondering van Exloo en Valthermond. Wel zal de kinderburgemeester, Jan Jaap Lanting, een bezoek brengen aan de herdenking in Borger.
Bij het herdenkingsmonument aan de Torenlaan en aan de Hunebedstraat in Borger zullen door het Bevrijdingscomité Borger en door de Protestantse Gemeente een krans worden gelegd. Hierbij zal de herdenking begeleid worden op de trompet door Titus Troelstra.
De kerkklok in borger zal rond 19:50 uur worden geluid.
In Nieuw-Buinen wordt er namens O.B.S. De Poolster een bloemstuk gelegd bij het monument aan de Kerklaan dat de school heeft geadopteerd.

Gemeente Westerwolde:

Dinsdagmiddag zal burgemeester Jaap Velema de herdenkingslocaties in Ter Apel, Sellingen, Vlagtwedde en Bourtange bezoeken om hier samen met een lid van het comité een krans te leggen. Om 18:50 uur zal de herdenking, zonder publiek, voor de hele gemeente beginnen. Hierbij zullen alleen burgemeester Jaap Velema, Joop Stötefalk (voor het spelen van de taptoe), een aantal kinderen van basisscholen die een gedicht zullen voordragen en Astrid Lüürssen, voorzitter 4 mei comité Westerwolde Noord, aanwezig zijn.
Tevens zal muziekvereniging DOK aanwezig zijn om de volksliederen te spelen.
Net als de voorgaande jaren worden er bij de oorlogsgraven van de geallieerde gesneuvelde bemanning van het vliegtuig in Blijham bloemen gelegd.

Over de auteur

GewoonHier.nl

Updates van het GewoonHier.nl team

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X