Ondernemers Beneluxlaan Stadskanaal eren Henk Heikens

Op dinsdag 25 mei hing de vlag halfstok aan de winkels in de Beneluxlaan Stadskanaal. De ondernemers stonden stil bij het overlijden van Henk Heikens.

Vertrouwd gezicht

Wie regelmatig winkelde in de Beneluxlaan heeft Henk vast wel eens voorbij zien komen. Ruim 35 jaar was hij de vaste klusjesman van de winkels in de straat. Als er iets kapot was dan werd Henk gebeld. “We waren eens aan het verbouwen in onze winkel en hadden net ons systeemplafond er in zitten. Toen kregen we om 23:00 uur lekkage.” verteld Stieneke van Pengels Outdoor & Vrije Tijd. “We hebben gelijk Henk gebeld en binnen 10 minuten stond hij er en creëerde een noodoplossing. We dronken gezellig een biertje en de volgende dag stond hij gelijk weer voor de deur om het probleem te verhelpen.” Niet alleen Pengels maakte regelmatig gebruik van Henk zijn diensten. Alle ondernemers in de straat droegen hem op handen. Samen met zijn vrouw wilde hij graag zijn nieuwe woning in de Beneluxlaan betrekken.

De laatste eer

Op 18 mei kwam er een einde aan een tijdperk. Na een kort ziekbed is Henk overleden. Hij laat zijn vrouw, drie kinderen en zeven kleinkinderen na.

“Je was een man van weinig woorden, maar je was onze rots in de branding en koerste recht door zee. Je trotseerde storm en golven alleen had je de wind niet met je mee.”

Is als tekst te lezen op de rouwkaart. Henkie, zoals hij liefkozend genoemd werd, is dinsdag 25 mei naar zijn laatste rustplaats gebracht. De rouwstoet reed ook door de Beneluxlaan. De winkeliers hingen de vlag halfstok en waren aanwezig om hun laatste eer te bewijzen aan de man die altijd voor hen klaar stond.

Noot van de redactie: Ook wij hebben met regelmaat gebruik gemaakt van Henk zijn diensten en herinneren hem dan ook als een vrolijke en vriendelijke vakman. Namens ons team willen wij de familie en vrienden van Henk veel sterkte wensen met dit grote verlies. 

Ondernemers Beneluxlaan Stadskanaal eren Henk Heikens - (GewoonHier.nl)

Foto’s & video: Stieneke Gersonius

 

Over de auteur

GewoonHier.nl

Updates van het GewoonHier.nl team

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X
Hide picture