Lastige bomen dankzij Evert

Lastige bomen dankzij Evert
Zaterdag heeft de brandweer flink wat werk moeten verrichten op verschillende plekken in de regio.
Vanaf acht uur in de ochtend kwamen de meldingen binnen van verschillende stormschades. Trampolines, schuttingen, honden en nog veel meer dagelijkse dingen vlogen door de lucht. Helaas heeft Evert ook het leven van diverse bomen vroegtijdig beëindigd. Zo ook op de hoek van de de Dahliastraat en de Parklaan in Nieuw-Buinen.

Een instabiele boom

Door de harde wind van storm Evert is de boom aan de Dahliastraat bij de wortel losgeraakt. Hierdoor stond de boom scheef en bungelde deze boven de weg en de nabije woningen. Toen de brandweer ter plaatse was is de boom gestabiliseerd en veilig naar beneden gehaald. De restanten van de boom zijn vervolgens in stukken gezaagd en opgeruimd.

Andere lastige bomen

Niet alleen de boom aan de Dahliastraat rukte uit de grond door de storm. Ook aan de Middenlaan in 2e Exloërmond en aan de Vaart in Gasselternijveen was een boom omgewaaid waardoor deze de weg versperde. Aan de Handelskade in Stadskanaal is door de harde wind zelfs een boom uit de achtertuin op een woning gevallen. Kortom, een mooie dag voor Evert, maar een zware dag voor de bomen.

Met dank aan: MJD Media

Over de auteur

Marc Dol

Verslaggever 112 nieuws

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X