Hek dierenweide weer doorgeknipt, dieren ontsnapt!

Hek dierenweide weer doorgeknipt, dieren ontsnapt!

Het lijkt inmiddels vaste prik. Losgebroken dieren in de buurt van het pagedal. Het hek van de dierenweide aan de Manegelaan is namelijk voor de zoveelste keer doorgeknipt.

Levensgevaarlijk

Dat het niet meer om een incident gaat is inmiddels wel duidelijk. De afgelopen jaren wordt het hek van de dierenweide regelmatig doorgeknipt door onbekenden. In de dierenweide zitten diverse dieren waaronder herten & emoes. Beide dieren kunnen gemakkelijk ontsnappen als het hek wordt doorgeknipt en dit kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties voor mens en dier.

Nog niet alle dieren terecht

Inmiddels zijn de emoes weer zelfstandig teruggekeerd naar hun verblijf. De damherten lopen echter nog vrij rond. Ze zijn al gespot in onder andere de Vijverlaan, Manegelaan & Maarsbroek. Het advies is om de dieren met rust te laten en vooral niet op te jagen. Ze keren dan vanzelf weer terug naar hun verblijf.

Niet de eerste keer

Het is verre van de eerste keer dat het hek van deze dierenweide word doorgeknipt. Ook andere dierenweiden in Stadskanaal zijn met enige regelmaat het slachtoffer van personen die denken de dieren los te moeten laten. Het is nog onbekend wie er achter deze levensgevaarlijke acties zit.

Foto: Marc Dol / MJDMedia

Over de auteur

Marc Dol

Verslaggever 112 nieuws

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X