“De Grote C” – Avonturen in de zorg – deel 3

“De Grote C” – Avonturen in de zorg – deel 3

Avonturen in de zorg is gebaseerd op waargebeurde verhalen van anonieme zorgmedewerkers, werkzaam in een lokale zorginstelling. Eventuele namen zijn geanonimiseerd in verband met de privacy van de betrokkenen.

De koffie met lekkere koek is op. Tijd voor een spelletje, een boek of een puzzel.
Iedere bewoner heeft z’n eigen voorkeur. We zingen liedjes mee met de zelf opgezochte verzoekjes op mijn mobiele telefoon.
Meneer Jansen maakt een kruiswoordpuzzel. Af en toe vraagt hij onze medewerking om een nieuw gevonden woord in te vullen.

We hebben afgesproken om het woord Corona de komende tijd niet meer te gebruiken.  Het is net of er verder niets meer bestaat. Of je het nieuws op de radio of tv hoort, of de krant leest, het is alleen maar Corona wat de klok slaat. Ook op de werkplek hoor je nauwelijks anders meer. Een bewoner wordt getest, een collega appt dat ze verkouden is en weer een afspraak heeft gemaakt voor een nieuwe test. Een bewoner overlijdt door het bekende virus. Er wordt gevraagd of ik al voor de 2evaccinatie ben geweest. En dan de avondklok en overige maatregelen niet te vergeten.
Dus, even niet meer. We zeggen nu “het virus” of “de grote C”.

Meneer Jansen komt niet echt verder met zijn puzzel en vraagt: “zware noodsituatie”, woord van 6 letters, begint met een C.
Juist toen een collega “crisis” wilde zeggen, antwoordt de buurvrouw van meneer Jansen: “CORONA”!

Over de auteur

Linda Harms

Anonieme zorgmedewerkers vertellen over hun avonturen in de fictieve zorginstelling "De Zorgtuin".

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X