“De Tandenfee” – Avonturen in de zorg – deel 2

“De Tandenfee” – Avonturen in de zorg – deel 2

Avonturen in de zorg is gebaseerd op waargebeurde verhalen van anonieme zorgmedewerkers, werkzaam in een lokale zorginstelling. Eventuele namen zijn geanonimiseerd in verband met de privacy van de betrokkenen.

Gistermiddag kreeg mevrouw Becker haar zoon op bezoek, samen met kleinzoon Bram. De 5-jarige jongeman knoeide iets met de ranja die ik hem had aangeboden. Hij was namelijk aan het “wisselen” en zijn 2 voortanden waren er inmiddels uit. Ik vroeg Bram waar zijn 2 tanden waren gebleven. Hij vertelde me heel trots, dat hij ze onder zijn kussen had gelegd toen hij ging slapen. En dat ’s nachts de tandenfee was gekomen om ze te ruilen voor geld. Hij had 50 cent per tand gekregen!
Mevrouw Becker en haar medebewoners zaten vol ongeloof te luisteren. De tandenfee? Nooit van gehoord.

Toen de buurman van mevrouw Becker de vanmorgen zijn tanden wilde poetsen, was zijn gebit spoorloos. Het was echt nergens te bekennen. Ook het gebit van mevrouw was op mysterieuze wijze verdwenen. Na een zoektocht door beide kamers, bleken zowel de tanden van mevrouw als van meneer onder het kussen van mevrouw Becker te liggen. Toen we mevrouw hier op attendeerden, herinnerde ze zich het ineens. Ze had het daar neergelegd voor de tandenfee. Zoveel tanden voor 50 cent per stuk dat zou gemakkelijk verdiend zijn.
Helaas was de tandenfee niet langs geweest vannacht. Toch zat er nog een positieve kant aan deze teleurstelling. Ze konden nu in ieder geval wel smakelijk van hun boterham eten.

 

Over de auteur

Linda Harms

Anonieme zorgmedewerkers vertellen over hun avonturen in de fictieve zorginstelling "De Zorgtuin".

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X