Zorg & Welzijn Academy Knaap reikt een helpende hand

Zorg & Welzijn Academy Knaap reikt een helpende hand
Sport & Welzijn Academy Knaap is al jaren bezig met het begeleiden van jongeren in Ter Apel en omstreken. Ondersteunen ze niet met het afvallen, dan helpen ze wel met een ander doel te behalen, zoals bijvoorbeeld een gepaste opleiding vinden. Terwijl dit altijd met liefde vanuit de sportschool gedaan is werd het tijd om dit onder een nieuwe tak te gaan vestigen. In januari was het dan eindelijk zover en werd de sportschool officieel gecombineerd met Zorg & Welzijn Academy Knaap.

Een vliegende start

Toen vorig jaar bekend werd dat de sportschool en de kapsalon van de familie Knaap door de coronapandemie tijdelijk gesloten moest worden was dit het moment om hun tijd en energie in de dagbesteding te steken. Vier januari was het zover en is Zorg & Welzijn Academy Knaap officieel gestart met hun eerste 2 jongeren op de dagbesteding en/of met persoonlijke begeleiding. Hierop volgden al gauw vele telefoontjes van instanties, collega’s en gemeenten die positieve verhalen hadden gehoord. Al gauw werden er meerdere jongeren bij de dagbesteding aangemeld. Over het algemeen waren dit jongeren met agressie problemen die vaak met de politie in aanraking kwamen. In enkele gevallen zaten er ook verslaafden tussen de jongeren. De dagbesteding liep al gauw goed vol. In februari kwamen hier ook de eerste dames bij. Volgens Academy Knaap was dit een mooie wending, omdat jongens met rustigere meiden combineren erg positief bleek te zijn. Ook kregen een aantal jongeren individuele begeleiding. Ze kregen onder andere kookles, agressie training en hulp bij onder andere hun administratie. Daarnaast gingen ze ook met hun handen aan de slag en maakten ze onder andere banken(buiten), tafels, decoraties voor Pasen, kapstokken, naambordjes, barren en geitenhokjes.

Blije ouders, trotse begeleiders

Nu 3 maand verder vertelt Knaap met trots dat ze vooruitgang bij de jongeren zien. “Het gaat niet elke dag zonder slag of stoot, maar door elke dag duidelijkheid te creëren, planningen te maken, geduld te hebben en vooral door rechtvaardig te zijn wordt er zeker een positief resultaat geboekt.” De begeleiders van Knaap laten op een effectieve manier zien hoe het anders moet en dat dit ook daadwerkelijk kan. “Hierbij zijn harde en vaak confronterende gesprekken nodig. Maar een aai over de bol of een compliment is zeker net zo belangrijk in de begeleiding.
Wanneer er een belletje van ouders komt om even te vertellen dat het thuis zo goed gaat, dan kun je de begeleiders niet trotser krijgen!”
Het team vindt het geweldig wat ze hebben mogen bijdragen aan de opvoeding van de jongeren. Ze kijken samen met meer jongeren uit naar een mooie toekomst. De zorg en welzijn tak van Knaap is gevestigd aan de Viaductstraat 29 in Ter Apel. De sportschool en de salon zijn te vinden een aantal deuren verder op nummer 13 te vinden.

Over de auteur

Robin Dol

Redacteur op GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X