Drijvend zonnepark op de Beetserkoele

Drijvend zonnepark op de Beetserkoele

Projectontwikkelaar GroenLeven en zandwinner Kremer zijn begonnen met het realiseren van een drijvend zonnepanelenpark op Beetserkoele in Sellingen.

Vele huishoudens voorzien

GroenLeven is op moment één van de grootste drijvende zonneparken ter wereld aan het ontwikkelen op de Zuidplas van Kremer Zand en Grind in Sellingerbeetse. Het zonnepark krijgt een vermogen van 48 megawatt dat gelijk staat aan 13.000 huishoudens aan stroom. De groene energie dat hier wordt opgewekt zal direct naar Kremer Zand en Grind gaan.

Optimaal gebruik

Kremer zal de klasseerinstallatie bij de zandwinning in de Noordplas en de drooginstallatie uit Emmen naar een industriepark in Ter Apelkanaal verplaatsen om optimaal gebruik te maken van het vermogen. De drooginstallatie zal worden omgebouwd van een gasgestookte naar een elektrische droger. Hiermee wordt jaarlijks een grote hoeveelheid gas bespaard dat weer leidt tot een vermindering van de CO2 uitstoot.

Geen zandwagens meer

De verhuizing van de klasseerinstallatie heeft meerdere positieve gevolgen. Zo zal het niet meer noodzakelijk zijn dat zandwagens de omgeving van Sellingen passeren. Het zandtransport zal via een drietal pijpleidingen plaatsvinden. Deze verbinden de zandwinning direct met het industriepark en de verwerkingsinstallaties.

Protest

Helaas wordt niet iedereen blij van het zonnepark. Er zijn zorgen over de verstoring van de natuur in het gebied door de diverse werkzaamheden die tijdens het broedseizoen zullen zijn en de invloed die de zonnepanelen op het waterleven hebben.

Foto: Zonnepark Buinerveen door GewoonHier.nl

Over de auteur

GewoonHier.nl

Updates van het GewoonHier.nl team

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X