Winkelverbod voor dieven in Ter Apel

Winkelverbod voor dieven in Ter Apel

De in Ter Apel gevestigde Jumbo, Aldi en Hema hebben samen een collectief winkelverbod ingevoerd om de door asielzoekers veroorzaakte overlast de kop in te drukken.

Wat houdt het winkelverbod in?

Het verbod is door de winkels aangevraagd bij het CCV (landelijk centrum voor criminaliteitspreventie). Dit betekent dat als iemand in een deelnemende winkel een strafbaar feit begaat, dat deze persoon dan eerst een collectieve waarschuwing krijgt. Als deze persoon dan binnen één jaar in herhaling valt, dan zal er een winkelverbod van kracht zijn. Wanneer er na een verbod alsnog een van de winkels bezocht wordt, dan wordt dit gezien als huisvredebreuk.
Het CCV zorgt ervoor dat winkeliers gegevens kunnen inzien over de personen waarvoor er een winkelverbod geldt. Dit kan op een speciale en afgeschermde website.

Eerdere poging tot winkelverbod

Handelsvereniging Mercurius uit Ter Apel heeft enkele jaren geleden ook geprobeerd om een collectief verbod te realiseren. Echter is deze afgewezen omdat er te weinig draagvlak was. Inmiddels is de overlast in de bovengenoemde winkels zo groot geworden dat het verbod er nu toch is gekomen.

Op moment is Ter Apel het enige dorp in de provincie Groningen waar dit middel ingezet wordt tegen overlast. Het geldt op dit moment alleen in de Jumbo, Aldi en Hema, maar andere winkeliers kunnen zich hierbij aansluiten.

Foto: GewoonHier.nl

Over de auteur

Robin Dol

Redacteur op GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X