Vriendin louche pakketbezorger Ter Apel krijgt rake klappen

Vriendin louche pakketbezorger Ter Apel krijgt rake klappen

Zaterdagmiddag, rond de klok half twee, werd er een insluiper op heterdaad betrapt aan de Nederveen Cappelstraat in Ter Apel.
De insluiper deed zich voor als pakketbezorger en wilde met een gestolen sleutel een woning betreden.

Gesloopte sleutelkastjes

Eerder werden in het appartementencomplex op de kruising van de Nederveen Cappelstraat en de Heemker Akkerstraat in Ter Apel genaamd “De Heemkerstede” al enkele sleutelkastjes vernield. Één van de kastjes bevatte de sleutel van een woning in de flat welke werd ontvreemd. Van de dader ontbrak ieder spoor.

Pakketje mevrouw?

Al ruim een week wordt er dagelijks bij de eigenaresse van de gestolen sleutel een poging gedaan om een pakketje af te leveren. Echter had de vrouw al deze pakketten niet besteld en besloot deze dus ook niet aan te nemen. Zij vertelde dit verhaal aan haar schoonzoon welke de situatie verdacht vond. Hij besloot de woning in de gaten te houden en met succes. Op zaterdag patrouilleerde hij op de galerij van de betreffende flat. Toen de ”pakketbezorger” weer een poging deed en het pakket wederom niet kwijt kwam de schoonzoon in actie. De bezorger nam gelijk de benen toen hij de schoonzoon op hem af zag komen.
Dit was voor hem reden om de achtervolging in te zetten.

Beter één dan geen

Tijdens de achtervolging kwam ook de, vermoedelijke, vriendin van de bezorger in beeld. Aangezien de bezorger zelf gevlucht was werd de vriendin, ondanks ze beweerde van niets te weten, tegen de grond gehouden en werd er door de schoonzoon op haar ingeslagen.
Een oplettende buurtbewoner en politieagent in burger waren snel ter plaatse om de twee van elkaar te scheiden. De agent schakelde vervolgens snel een ambulance in en vroeg om versterking van collega’s.

Kneuzingen en operatie

De ambulance was snel ter plaatste en het medisch personeel heeft beide partijen onderzocht. De vrouw heeft zover bekend enkel zware kneuzingen opgelopen. De aanvaller zal aan zijn hand geopereerd moeten worden. De louche pakketbezorger kon even later alsnog worden ingerekend door de politie.
Zover bekend is er geen aangifte tegen de schoonzoon gedaan. Vorig jaar is er bij dezelfde bewoonster ook al een ligfiets gestolen. Of dit door dezelfde dader gedaan is wordt nog onderzocht.

Bekende methode

Deze methode van inbraak komt vaker voor. Een sleutel van een woning wordt gestolen uit een sleutelkastje. Kort daarop komt er een “pakketbezorger” langs om een pakketje af te leveren. Soms nemen de bewoners de pakketjes toch aan, ook al is er niks besteld. Of het pakket nou aangenomen wordt of niet, de bezorger komt gegarandeerd later terug met een nieuw pakket. Dit doet hij of zij net zolang tot er niemand thuis is. Bij geen gehoor zal de pakketbezorger gebruik maken van de gestolen sleutel om de woning te betreden en op deze manier waardevolle spullen ontvreemden zonder sporen van inbraak. Hierdoor keren verzekeraars vaak ook niks uit aan de slachtoffers.
Wees waakzaam en heb je een huissleutel verloren, vervang dan zo snel mogelijk de sloten.

Foto: Stock

Over de auteur

GewoonHier.nl

Updates van het GewoonHier.nl team

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X