Verwaarloosde supermarkt Nieuw-Buinen gaat tegen de vlakte

De oude supermarkt aan de Parklaan in Nieuw-Buinen gaat na jaren leegstand en verwaarlozing tegen de vlakte.

Geschiedenis

In het pand hebben in de loop der jaren verschillende supermarkten gezeten. Zo hebben onder andere de supermarkten Attent, GarantMarkt en Spar gebruik gemaakt van de locatie. Maar ook was er ooit een postkantoor en snackbar sloots te vinden. In de laatste jaren werd het pand gebruikt door Snackbar Plan Polter, supermarkt That’s Fresh en bloemboetiek Hofman. Die laatste is de enige winkel die nu nog te vinden is in het grote complex.

Verwaarlozing, leegstand en overname

Het grootste deel van het pand staat al enkele jaren leeg en is zichtbaar toe aan vernieuwing. Van binnen en van buiten is het pand verwaarloosd en ook het omliggende terrein is toe aan een upgrade. Het pand heeft langere tijd te koop gestaan tot dit jaar.  Het bedrijf NoordOost Vastgoed BV heeft heeft de locatie gekocht van de vorige eigenaar en is nu van plan om het terrein te ontwikkelen.

Nieuwe bestemming en bijeenkomst voor omwonenden

“We werken samen met de gemeente hard aan een mooi woningbouwplan wat aansluit bij de woonbehoefte in Nieuw-Buinen.” aldus eigenaar Merlijn Rademaker. “Op 27 mei willen we de direct omwonenden via een digitale bijeenkomst informeren over de plannen. Onze architect zal laten zien hoe wij op de locatie appartementen gaan maken voor een brede doelgroep.”
Voor de digitale bijeenkomst is aanmelding vereist. Dit kan via het e-mail adres info@woneninnieuwbuinen.nl.
Het is ook mogelijk om op 28 mei fysiek geïnformeerd te worden in de huidige supermarkt. Ook hiervoor is aanmelding via het eerder genoemde e-mail adres vereist.

Interesse

Rademaker heeft ook een oproep voor potentiële bewoners van de apparatementen. “Bent u mogelijk geïnteresseerd in een van de appartementen en wilt u daarom op de hoogte blijven van de plannen? Meld dit dan ook via info@woneninnieuwbuinen.nl en mis niets.

Foto: Arjan Plat

Over de auteur

Jos Meijer

Redacteur GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X