🎥 Meerdere wagons vernield bij museumspoorlijn STAR Stadskanaal [VIDEO]

🎥 Meerdere wagons vernield bij museumspoorlijn STAR Stadskanaal [VIDEO]

De huidige museumspoorlijn STAR (Stichting Stadskanaal Rail) is al sinds de jaren 90 een begrip in heel Noord Nederland. Met een trouwe groep van 150 vrijwilligers zorgen ze voor onder andere het onderhoud en restaureren van treinen en verzorgen ze diverse arrangementen. Kortom, een veelzijdige vrijwilligersorganisatie die van vele kanten een warm hart toegedragen krijgt.

Schade aan de wagons

Helaas denkt niet iedereen hier zo over. De laatste tijd heeft het museum last van zware vernielingen op het terrein. Onlangs vond er weer een vernieling plaats. Dit keer bleven twee wagons niet gespaard. Een goederenwagon is aan de zijkant opengebroken en bij een andere wagon, De Blokkendoos, hebben ze de deur deur losgebroken. ”Dit is niet iets wat je zo even doet, hiervoor moet je echt met speciaal gereedschap gekomen zijn en niet met slechts een breekijzer” verteld Anne de Vries van de STAR. Zelf heeft Anne geen idee wat de daders hoopten te vinden. Misschien oud ijzer? ”Ze kunnen beter een echte baan gaan zoeken, dat levert meer op dan een beetje ijzer”.

Een verkochte trein is nu vernield

Het vandalisme doet de STAR niet alleen financieel pijn, maar het steekt ook in het spoorhart van alle vrijwilligers. Wat misschien nog het ergste is, is dat één van de vernielde wagons verkocht was. Deze stond alleen nog op het terrein van de STAR gestald totdat deze vervoerd zal worden.

Oproep

De organisatie heeft op verschillende media een oproep gedaan. ”Ben je een van de vandalisten? Stop hier alsjeblieft mee! We snappen dat je je in deze moeilijke tijden misschien wel eens verveelt, maar laat anderen daar alsjeblieft niet de dupe van worden”. Ook de buurtbewoners zijn opgeroepen om hun ogen en oren open te houden. Bij verdachte activiteiten zullen ook zij direct de politie bellen.

Tevens heeft Anne in ons gesprek aangegeven dat de daders zich ook bij hem mogen melden als ze niet naar de politie durven te stappen. Hij wil dan samen met ze gaan kijken naar een passende oplossing.

Over de auteur

Robin Dol

Redacteur op GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X