🎥 Van Pannenkoeken naar Oud-Hollands snoep [VIDEO]

🎥 Van Pannenkoeken naar Oud-Hollands snoep [VIDEO]

 

Door de coronacrisis is pannekoekrestaurant “De Deugniet” in Borger al enige tijd enkel geopend voor afhaal. Omdat het restaurant zelf dicht is hadden de eigenaren Niels van den Berg en Cathy van Gils tijd om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Ze openden een Oud-Hollands snoepwinkeltje genaamd ” ‘t Wijsneusje”.

Langgekoesterde wens

Het beginnen van een eigen Oud-Hollandse snoepwinkel is een langgekoesterde wens van Niels en Cathy. Nu er nog geen zekerheid is of de terrassen weer open mogen en het door de coronamaatregelen erg rustig is in het restaurant, was dit het ideale moment om deze wens in vervulling te laten gaan. Omdat het pand een horecabestemming heeft werd er eerst navraag gedaan bij de gemeente. Binnen 10 minuten na het doorgeven van hun plannen kregen Niels en Cathy al groen licht van de gemeente en kon het klussen beginnen. Een ”vergeten hoekje” van het restaurant is nu omgetoverd tot een snoepwinkel die je het gevoel geeft alsof je even terug in de tijd gegaan bent. Met een oude weegschaal en een oude kassa maken ze dit gevoel helemaal compleet. Ook authentieke elementen uit het pand zijn weer naar voren gehaald.

Goed vertrouwen

”Het is zeker wel iets anders dan pannenkoeken bakken, maar het geeft vertrouwen en positiviteit in deze coronatijd” vertellen Niels en Cathy. Met alle toeristen en kinderen die, onder normale omstandigheden, veel in het restaurant te vinden zijn hebben ze zeker een positieve instelling. “Als het pannenkoekenrestaurant weer open mag, dan zal de snoepwinkel niet vergeten worden. Beide zaken kunnen elkaar goed aanvullen” aldus Cathy. Ook de buurtbewoners die vanochtend al in de winkel te vinden waren kwamen zeer enthousiast weer met zakjes snoep buiten. “Oh wat is dit mooi geworden en wat ziet het er lekker uit” aldus een vrolijke klant. Niels en Catchy kijken vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Ze verwachten dat ‘t Wijsneusje een mooie aanvulling zal zijn op de andere toeristische trekpleisters in Borger.

Over de auteur

Robin Dol

Redacteur op GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X