Troebadoer Alex Vissering Stemt ze vot!

Troebadoer Alex Vissering Stemt ze vot!

Zanger en tekstschrijver Alex Vissering is de afgelopen jaren vooral druk geweest met De Troebadoers, het trio dat hij vormde met Jan Henk de Groot en Edwin Jongedijk. Na vaak de vraag gekregen te hebben wanneer er een nieuwe plaat zal komen was de coronacrisis het ideale moment om aan nieuwe muziek te werken.

Acht jaar is lang genoeg

De laatste solosingle van Alex Vissering, Gelukkig in de regen, is al in 2013 uit gekomen. Nu het in deze coronatijd ook een stuk rustiger is in de muzikale wereld besloot Alex om zelf weer met iets nieuws te komen. Hij pakte de pen en zijn gitaar en begon met schrijven. Diverse nummers kwamen op papier te staan en Alex is nu druk bezig met het opnemen van deze liedjes voor een gloednieuw album. Als voorloper op dit album komt Alex Vissering nu met de single “Stem ze vot”.

Een aantal bekende koppen

Alex verteld dat de basis voor een aantal nummers al opgenomen is. Hiervoor heeft hij hulp gekregen van een aantal bekende gezichten.
Zijn zoon Jaap speelt op de drums en Rowdy Prins, de gitarist van Melrose, heeft de gitaarpartijen verzorgd. Ook pedalsteel-gitarist Anne Doedens zal op de nieuwe single te horen zijn. Verder mogen natuurlijk de overige Troebadoers niet ontbreken!
Jan Henk en Edwin verzorgden samen namelijk het koorwerk voor Alex.
De single zelf is geproduceerd door Frank Völlink van studio Het Atelier die Alex al jaren kent.

Het album word later dit jaar verwacht. Zijn nieuwe single, Stem ze vot, is hieronder te beluisteren.

video

Over de auteur

Robin Dol

Redacteur op GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X
Hide picture