[UPDATE] Toch geen Secret Forest Festival? Organisatie zit in spanning!

[UPDATE] Toch geen Secret Forest Festival? Organisatie zit in spanning!

[UPDATE] – Inmiddels is bekend gemaakt dat het Secret Forest Festival niet kan doorgaan. Klik hier voor het hele verhaal.

Ondanks alle getroffen maatregelen, toch geen Secret Forest Festival in 2021. Dat is de grootste angst van organisator Jeroen van Broekhoven.

Oplopende corona besmettingen

De afgelopen weken lijkt het leven bijna weer het oude normaal. Geen mondkapjes meer, evenementen mogen weer en ook de horeca mag weer open. Echter lijken de coronacijfers nu roet in het eten te gooien. Werden er 2 juli nog slechts 942 mensen positief getest op het virus, is dat getal inmiddels opgelopen tot bijna 6000 positieve testen op donderdag 8 juli. Het kabinet maakt zich daarom grote zorgen en komt vanavond met een persconferentie.

Nieuwe maatregelen

Wat de exacte maatregelen van het kabinet gaan zijn is nog niet duidelijk. Wel is er gesproken over een limiet aan openingstijden voor de horeca. Zij zouden uiterlijk 00:00 uur dicht moeten om het nachtleven weer in te perken. Ook wil het kabinet geen toegangstesten meer uitvoeren voor ongeplaceerde evenementen. Dit houd in dat alle evenementen waarbij met geen vaste zitplaats heeft, worden gelimiteerd. Op overige evenementen zou de 1,5 meter regel weer ingesteld worden en zou er een limiet op bezoekersaantallen worden geplaatst. Binnen evenementen zouden maximaal 500 mensen mogen ontvangen en buitenevenementen maximaal 1000.

Grote angst

Hiermee zou de grote angst van Jeroen van Broekhoven, eigenaar van Fox Stadskanaal en organisator van het Secret Forest Festival, werkelijkheid worden. De afgelopen week is er met man en macht gewerkt aan de opbouw van het festival. Een festival waar niet alleen Jeroen, maar ook festivalgangers reikhalzend naar uitgekeken hebben. “Ik kan wel janken” aldus van Broekhoven in een zelfgemaakte video op zijn Facebookpagina. “Alle laatste spaarcentjes zitten in dit festival. Niet alleen die van mij, maar ook van een aantal financiële partners.” Het last minute moeten afblazen van het festival zou dus grote gevolgen hebben. “Ik moet mijn laatste energie bij elkaar schrapen en doorzetten.” zegt Jeroen geëmotioneerd.

Het festival moet doorgaan

Ondanks de slechte vooruitzichten laat Jeroen het er nog niet bij zitten. “Het zou verschrikkelijk zijn als we het aller dikste Secret Forest Festival ooit niet kunnen laten doorgaan. Het moet gewoon doorgaan en wij zorgen ervoor dat alles op 10 juli om 14:30 helemaal klaar staat.” Vanavond om 19:00 uur zal het kabinet definitief doorgeven wat de maatregelen zullen zijn. Jeroen hoopt op positief nieuws, maar hoopt ook op begrip van tickethouders mocht het festival toch niet door mogen gaan. “Ik krijg nu al veel vragen over tickets, deze blijven natuurlijk gewoon geldig. Maar daar wil ik helemaal nog niet aan denken. Het dikste Secret Forest Festival ooit moet gewoon fucking doorgaan!” aldus Jeroen.

De hele live video van Jeroen is hieronder te bekijken:

Foto: Luchtfoto opbouw Secret Forest Festival 2021 door CreAgency.nl

Over de auteur

Jos Meijer

Redacteur GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X