Toch geen gif in het Valtherbos; maar wat was het dan wel?

Toch geen gif in het Valtherbos; maar wat was het dan wel?

Er zijn geen giftige stoffen gevonden in de verdachte etenswaren die werden gevonden in het Valtherbos.

Hapjes

Vorige maand werden er diverse meldingen gedaan over huisdieren die ziek werden na een bezoek aan het Valtherbos. Sommige van hen kwamen zelfs te overlijden. De oorzaak leek vergiftigde stukjes kaas, worst en ander vlees welke bij Hunebed D35 werden aangetroffen.
De politie Borger-Odoorn waarschuwde hier vorige maand voor op hun Facebookpagina. Een dierenarts bracht de verdachte hapjes naar de politie. Deze brachten het naar de provincie voor verder onderzoek.

Geen gif

Uit het onderzoek is gebleken dat er geen gif verwerkt was in het eten en dat deze hapjes dus niet de reden van de ziekte en sterfgevallen zijn. Wat de doodsoorzaak van de huisdieren dan wel is, is nog niet bekend. “Helaas hebben we bij geen van deze zaken informatie kunnen achterhalen waarmee we een onderzoek kunnen opstarten” verteld te politie Facebook. Eigenaren wordt geadviseerd om hun dieren goed in de gaten te houden tijdens de wandeling. Bij ziekte van het huisdier wordt geadviseerd om gelijk de dierenarts te raadplegen. Bij verdachte situaties kan er contact opgenomen worden met de politie.

 

Over de auteur

GewoonHier.nl

Updates van het GewoonHier.nl team

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X