Ter Apel heeft de COA-pot ontdekt

Ter Apel heeft de COA-pot ontdekt

Inwoners van Ter Apel hebben bij de gemeente Westerwolde al meerdere plannen ingediend die mogelijk in aanmerking kunnen komen voor een financiering uit de COA-pot.

COA Pot

De gemeente Westerwolde krijgt jaarlijks een bedrag van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, kortweg COA, voor het faciliteren van het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Dit geld wordt door de gemeente gebruikt om de zogenoemde gaten in de gemeentelijke begroting te dekken. Echter heeft de gemeenteraad besloten om eenmalig drie ton in een speciale COA-pot te doen. Dit geld is bedoeld voor het uitvoeren van plannen die de inwoners van Ter Apel aandragen en die de leefbaarheid van het dorp verbeteren.

Nieuwe plannen

Voorheen kwam er amper een plan bij de gemeente binnen, maar sinds er meer ruchtbaarheid aan gegeven is zijn er aanzienlijk meer plannen ontvangen. Deze plannen zullen nu binnen het college van burgemeester en wethouders beoordeeld worden. Hierna zullen ze bij de gemeenteraad gelegd worden. Deze ingeleverde plannen zijn erg divers. Ze variëren van investeringen in het centrum van Ter Apel tot aan speeltoestellen in de wijken.

Gevulde pot geen zekerheid

Raadslid Harm Jan Kuper verwacht dat het meeste geld wel uit de pot zal verdwijnen nu er zoveel plannen zijn aangeleverd. Hij zal daarom graag jaarlijks opnieuw een deel van het COA-geld in een soortgelijke pot willen doen. Het voorstel om dit ook daadwerkelijk te gaan doen haalde in de gemeenteraad alleen geen meerderheid.

Over de auteur

GewoonHier.nl

Updates van het GewoonHier.nl team

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X