“Stop terrorkraai terroristen!”

“Stop terrorkraai terroristen!”

Al enkele weken teistert een “terrorkraai” de onschuldige passanten. Hij is op meerdere plekken al een toeristische trekpleister geworden. Maar Dierentehuis Ter Marse Stadskanaal roept nu mensen op om de kraai met rust te laten.

Meerdere locaties

Het begint wel op een horrorverhaal te lijken. Een terrorkraai die begonnen is in Borger, toen een tijdje in Musselkanaal heeft “gepikt” en die nu naar Onstwedde verhuist lijkt te zijn. In januari kreeg de kraai voor het eerst de aandacht van de media toen deze in Borger op een agressieve manier aan het “schooien” was. Door op mensen te gaan zitten en, tot bloedens toe, te gaan pikken werden bezoekers van een lokale supermarkt geterroriseerd door de kraai. Nadat het beestje op de Borgerse bevolking was uitgekeken is hij een tijdje in Musselkanaal blijven zwerven. Intussen is hij, vermoedelijk, naar Onstwedde gebracht.

Naar het asiel

Dierentehuis Ter Marse in Stadskanaal schrijft dat het beest niet voor de lol terroriseert! Het beestje zal namelijk gewend geweest zijn dat mensen voor hem zorgen en zoekt daarom ook aandacht bij mensen aangezien hij niet voor zichzelf zorgen kan. De medewerkers van Ter Marse wil deze kraai daarom ook zo snel mogelijk uit het wild halen.

Hoe te herkennen

De beruchte kraai heeft vermoedelijk zijn pootje gebroken gehad, waardoor deze krom geworden is. In deze kwetsbare periode zal er iemand geweest zijn die de vogel verzorgd heeft. Mocht het je gelukt zijn om de kraai te vangen? Neem dan contact op met de dierenambulance. Ze zullen er voor zorgen dat het beestje op een veilige plek oud kan worden. Dierentehuis Ter Marse plaatste deze oproep op Facebook:

Foto artikel: Arjan Plat // GewoonHier.nl

Over de auteur

Robin Dol

Redacteur op GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X