Stichting Lucky Joe uit Nieuw-Buinen vraagt om hulp

Stichting Lucky Joe uit Nieuw-Buinen vraagt om hulp

Stichting Lucky Joe uit Nieuw-Buinen heeft hard hulp nodig. De makers van onder andere het TV programma “Het Artiesten Festival”, Het Lucky Joe Magazine en clipprogramma “Muziek van eigen bodem” zetten zich al sinds 2004 in voor Nederlandse artiesten en hun fans. Dit alles doen ze belangeloos en met veel plezier. Echter is nu het einde in zicht.

Van etherpiraat tot landelijke organisatie

In de jaren 70 begon Joseph Plat als etherpiraat onder de naam Lucky Joe. Samen met zijn broer Harm kocht hij een zender en begon met het draaien van vele platen. Al snel groeide Lucky Joe uit tot één van de bekendste etherpiraten van het land.
Ze begonnen met het organiseren van grote artiestenavonden in theaters en zalen. Zij waren de allereerste die dit deden en maakten hiermee het pad vrij voor vergelijkbare feesten zoals het Mega Piraten Festijn.
In 2004 veranderde Lucky Joe in een officiële stichting en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit de Nederlandstalige muziekindustrie. Het hele verhaal over het ontstaan van de Stichting en wat zij doen kun je teruglezen in het interview dat wij eerder dit jaar met de oprichters, Joseph & Dina, deden.

Zelfvoorzienend & Covid

De stichting heeft al vele evenementen in de regio georganiseerd. Denk hierbij aan de bijna maandelijkse opnamen van Het Artiesten Festival, Het Pleinfeest in Musselkanaal en Koningsnachten in Stadskanaal. Ook in de rest van het land vinden deze evenementen plaats. Met de, veelal gratis toegankelijke, feesten hebben ze vele mensen uit een isolement gehaald voor een middag/avond vol plezier waar zij nog lang over na praatten. Helaas zijn er al sinds maart 2020 geen mogelijkheden meer geweest om dergelijke evenementen te organiseren. Ook zijn overige inkomstenbronnen van de stichting door de coronamaatregelen opgedroogd.

Hulp is hard nodig

Omdat de stichting nu al meer dan een jaar geen inkomsten heeft gehad zijn alle reserves op. Daarmee is het einde van de stichting in zicht. Om dit te voorkomen doet de stichting nu een beroep op iedereen die hen een warm hart toe draagt.
Via de website www.LuckyJoe.nl/doneernu kunnen mensen een bedrag naar keuze doneren. Op deze manier hoopt de stichting deze moeilijke periode te kunnen overbruggen en daarna zo snel mogelijk weer zelfvoorzienend te zijn en de mensen weer plezier te bezorgen.

Over de auteur

Jos Meijer

Redacteur GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X