Stadskanaalse flats worden kunstwerken

Stadskanaalse flats worden kunstwerken

Na een jaar lang voorbereidingen getroffen te hebben is het eindelijk zo ver! De kunstcommissie KunstwerkT Stadskanaal heeft het ontwerp voor de eerste muurschildering voor het project Street Art Stadskanaal goedgekeurd. Door middel van dit project wil KunstWerkT saaie gevels opfleuren met kunstwerken.

3 flats voorzien van kunst

Als eerste zullen de drie flats aan de Europalaan in Stadskanaal worden voorzien van kunst. KunstWerkT hoopt hiermee dat de eigenaren van woningen en panden enthousiast zullen worden van de kunst en hun gevels beschikbaar stellen voor soortgelijke kunstwerken. Er wordt dus ook verwacht dat er meer gevels zullen volgen.

Eerder al een groot succes

Vorig jaar werd er door een groep kunstenaars in en rond de inmiddels gesloopte Renne flat een pop-up galerie met beeldende kunst, theater en po√ęzie georganiseerd. Een blikvanger van dit project was een grote muurschildering op een van de zijgevels van de flat. Michel Velt, die tevens verantwoordelijk was voor de muurschildering op de Renne flat, heeft al een prachtig ontwerp klaarliggen voor een zijgevel van een flat aan de Europalaan. Vanaf half juni wordt het ontwerp aangebracht.

Woensdag is de formele start van Street Art Stadskanaal. De kunstenaars zullen dagelijks van 8:00 tot 22:00 uur aanwezig zijn.

Foto: Arjan Plat

Over de auteur

Jos Meijer

Redacteur GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X