SC Stadskanaal ruimt op!

SC Stadskanaal ruimt op!

De jeugdleden van SC Stadskanaal gaan op zaterdag 16 en zaterdag 23 januari tussen 09.00 en 12.00 uur zwerfafval opruimen. Ze doen dit in de omgeving van hun sportvelden en bij het Pagedal. De officiële aftrap vindt plaats op zaterdag 16 januari om 09:00 uur in het sportpark. Wethouder Goedhart Borgesius doet de aftrap in stijl met een echte voetbal. Na de aftrap gaan de jeugdleden in kleine groepjes op pad om het afval te verzamelen.

Een grote ergernis

Het idee van deze actie komt van hardloopster Marloes Kemkers. Tijdens het hardlopen komt ze veel zwerfaval tegen. “Het lijkt steeds erger te worden. Je vindt overal blikjes, plastic flesjes maar ook steeds meer mondkapjes.” aldus Marloes. Ze nam contact op met SC Stadskanaal om te kijken of ze samen niet een schoonmaak actie konden houden. De club was gelijk enthousiast en de actie begon concrete vormen aan te nemen.

De gemeente helpt mee

Samen brachten ze het idee bij de gemeente Stadskanaal onder de aandacht. De gemeente vond het een top idee en stelde gelijk prikstokken, veiligheidshesjes, afvalzakken en bijhorende ringen beschikbaar. Tevens regelt de gemeente de afvoer van het afval. Ook op groot vuil wordt gelet. Als de jeugdleden van SC Stadskanaal dit aantreffen kunnen ze een melding maken via de app Fixi. De gemeente regelt dan dat het grootvuil wordt opgehaald.
De gemeente spreekt vol lof over het burgerinitiatief en denkt dat dit enorm gaat bijdragen aan een gezonder milieu.

Bron: Gemeente Stadskanaal – Foto: Gemeente Stadskanaal

Over de auteur

Jos Meijer

Redacteur GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X