Pas op! Pinpasfraude in Musselkanaal!

Pas op! Pinpasfraude in Musselkanaal!

Ben je van plan om geld te pinnen in Musselkanaal? Let dan goed op! Want niet elke gleuf is even veilig! Steek je pas er dus niet zomaar in maar controleer eerst goed of de kust veilig is!

Pinpasfraude dichtbij huis

Een oplettende inwoner wilde geld pinnen bij de geldautomaat van De Rabobank in Musselkanaal en merkte iets vreemds op. Naast de standaard gleuf voor de kaartinvoer zat er nog een module op de automaat. Onder deze invoer was een sticker geplakt met daarop “Voer hier uw pas in”. Op het eerste gezicht lijkt het te kloppen, maar de originele pasinvoer zit ook nog op het apparaat en werkt. Het gaat hier dus om een apparaat welke vermoedelijk door criminelen is geplaatst om jouw pinpas te kopiëren en je bankrekening te plunderen. De inwoner heeft de bank inmiddels geïnformeerd en deze heeft maatregelen getroffen. Ook andere geldautomaten kunnen bewerkt zijn. Let dus goed op!
Artikel gaat verder onder deze afbeelding.

Slimmere criminelen

Er zijn vandaag de dag veel vormen van oplichting met pinpassen. Één van de meest bekenden hiervan is de omgebouwde geldautomaat. Criminelen plaatsen een extra frontje op een geldautomaat en voorzien deze van hun eigen technologie. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld jouw pinpas kopiëren en de door jou ingevoerde pincode achterhalen. Daarna kunnen ze zonder problemen geld opnemen vanaf jouw bankrekening. De banken worden steeds slimmer in het bestrijden van deze vormen van oplichting, maar ook criminelen leren door. Wees daarom zelf altijd waakzaam en zie je iets verdachts? Neem dan contact op met de desbetreffende bank of met Geldmaat!

Foto: Stock

 

Over de auteur

GewoonHier.nl

Updates van het GewoonHier.nl team

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X