🟢 Grote politieactie Nieuw-Buinen [UPDATE]

🟢 Grote politieactie Nieuw-Buinen [UPDATE]

Sinds 2 februari rond de klok van 16:00 uur stonden er veel politie-eenheden te posten op diverse punten in Nieuw-Buinen.
De actie was bedoeld om een vuurwapengevaarlijke man, welke al eerder was ontkomen, aan te houden. Undercoveragenten, arrestatieteams, politiehonden en meer dan 14 politieauto’s zijn hiervoor ingezet.

Grootschalige actie

Onder andere in de Rozenlaan, Akelei Wollegras en Parklaan stonden diverse auto’s met agenten. Ook bij de lokale Aldi zijn agenten gespot.
Agenten waren zowel zichtbaar als onzichtbaar aanwezig in undercover auto’s en politiewagens. Omstreeks 18:00 uur kwamen er steeds meer agenten op punten rondom de Wollegras. Tevens was er een bus met politiehonden aanwezig en droegen agenten kogelvrije vesten. Op veel straathoeken stonden agenten in burger

Vuurwapen

Lange tijd was het onduidelijk waarom de politie in grote getale aanwezig was. Rond 18:00 uur werd het duidelijk dat de politie jacht maakte op een vuurwapengevaarlijke man. Deze man hield zich op in een woning in de Wollegras. Naaste buren werden omstreeks 15:00 uur reeds geƫvacueerd door de politie. Sindsdien werd de woning ook uitvoerig in de gaten gehouden.
Iets na 19:00 uur ging de politie over tot actie en forceerden de woning. Van zowel voor als achter werden de deuren ingetrapt en werd de verdachte aangehouden. Kort hierna werd de verdachte geblinddoekt afgevoerd.

Langere tijd onrustig

Het is al langere tijd onrustig in de Wollegras. Omwonenden werden eerder deze week al gebeld door Lefier. Zij vroegen de mensen over de overlast in de straat. Volgens de omwonenden was de arrestant al langere tijd de oorzaak van overlast in de straat en werd hier veel over geklaagd.
Eerder deed de politie al eens een inval bij de woning maar destijds wist de verdachte via het balkon te ontkomen.

Tweede aanhouding

Later op de avond ging de politie wederom met zwaailichten door Nieuw-Buinen heen. Ditmaal was de bestemming de Linnaeuslaan. Ook hier is een persoon aangehouden. De reden is nog niet bekend.

Liveblog tijdens de actie:

 

Foto aangeleverd door anonieme straatbewoner

Over de auteur

GewoonHier.nl

Updates van het GewoonHier.nl team

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X