Kabinet beslist: Geen Secret Forest Festival dit jaar!

Kabinet beslist: Geen Secret Forest Festival dit jaar!

Menigeen zag het al aankomen, maar de kogel is door de kerk. Nieuwe maatregelen en geen evenementen. Rake klappen voor horeca, evenementen en entertainment. Ook geen Secret Forest Festival dit weekend, organisatie en tickethouders zijn diep teleurgesteld.

Stijgende cijfers

De aflopen 48 uur zijn de besmettingscijfers meer dan verdubbeld. De besmettingen zijn hoofdzakelijk onder jongeren. Het kabinet is bang dat deze jongeren hun familie en vrienden weer besmet. Daarom is er gekozen om de horeca en evenementenbranche wederom in te perken. Een strop voor vele ondernemers. Ook veel artiesten zien hun zomeragenda weer leeglopen.

Strenge aanpassingen

Na de vorige persconferentie konden ondernemers en organisatoren hun geluk niet op. Ze mochten eindelijk weer hetgeen doen wat ze zo graag doen. Hoe anders is dat gevoel nu na de bekendmaking van de nieuwe maatregelen. Vanaf 10 juli 06:00 uur geld er een uiterste sluitingstijd voor de horeca van 00:00 uur. Tevens dient iedere gast een eigen, vaste, zitplaats te hebben en wordt de anderhalf meter regel weer de norm. Daarnaast mogen er geen evenementen op grote schermen getoond worden en is live muziek verboden. Ook de evenementen worden beperkt. Evenementen moeten ook de anderhalf meter regel hanteren. Wel kan er met een testbewijs, herstelbewijs en/of vaccinatiebewijs gekozen worden om de anderhalf meter los te laten. Echter is het dan wel verplicht dat iedere bezoeker een eigen vaste zitplaats krijgt. Ook mogen toegangstesten niet ouder zijn dan 24 uur. Voorheen was dit 40 uur. De maatregelen gelden tot zaterdag 14 augustus.

Secret Forest Festival afgelast

Wat dit betekend voor grote evenementen in onze regio is nog onbekend. Zaterdag 10 juli staat in Stadskanaal het Secret Forest Festival gepland. Het grootste festival dat Stadskanaal kent. Eerder vandaag berichtten we al over de onzekerheid en angst bij de organisatie met betrekking tot de persconferentie. Deze angsten lijken nu werkelijkheid te zijn geworden. Dit festival kan in ieder geval niet door gaan. “Ik moet iedereen hier nu vertellen dat we vannacht moeten afbreken.” aldus organisator Jeroen van Broekhoven. “We hebben ruim €400.000,- geïnvesteerd in dit festival en het voelt ongelofelijk oneerlijk dat een dag voor het festival het kabinet beslist dat het niet door kan gaan. We hebben hier met man en macht zo ontzettend hard voor gewerkt. Het is niet te bevatten.” Niet alleen van Broekhoven is kapot van het nieuws. Ook vele tickethouders zijn enorm teleurgesteld delen hun steun op social media. Ze steken de organisatie een hart onder de riem en roepen op om eventueel vanavond het terrein al open te gooien of om met eigen klapstoeltjes naar het festival te komen.

Foto: Luchtfoto opbouw Secret Forest Festival 2021 door CreAgency.nl

Over de auteur

Jos Meijer

Redacteur GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X