Johan Hamster heeft gewonnen! 🏆

Johan Hamster heeft gewonnen! 🏆

Donderdagmiddag is bekendgemaakt dat wethouder Johan Hamster van de gemeente Stadskanaal de beste bestuurder van 2020 is geworden. Dit gebeurde op het jaarlijkse event van Binnenlands Bestuur, Kompas editie 2021. Johan Hamster is de opvolger van Ahmed Aboutaleb. Burgemeester Aboutaleb kondigde vanmiddag op het event in zijn speech de nieuwe winnaar aan. Binnenlands Bestuur organiseert jaarlijks het event in de plaats waar de winnaar werkt. Volgend jaar organiseert Binnenlands Bestuur het event daarom in Stadskanaal.

Digitaal

Dit jaar werd het event, met als thema ‘de democratie gaat digitaal’, voor het eerst via een livestream gehouden. Wethouder Johan Hamster is eerder vandaag geïnterviewd op een bijzondere locatie; de pier bij Holwerd. Daar is hem verteld dat hij de winnaar is en dit jaar de titel ‘Beste Bestuurder’ mag dragen. De voorzitter van de jury, Eric de Kluis, feliciteerde de wethouder in bijzijn van de Commissaris van de Koning van Groningen, René Paas, en de burgemeester van Stadskanaal, Klaas Sloots.

Verheugde reacties

Het nieuws is in de provincie uiteraard met blijdschap ontvangen. “Ik zie het als een terechte nationale erkenning voor een sterke en benaderbare lokale bestuurder. Johan is bovendien ‘eigen kweek’ van Stadskanaal. En daarmee ook de trots van Groningen.” aldus René Paas.

Ook burgemeester Klaas Sloots is in zijn nopjes: “Fantastisch nieuws natuurlijk. En helemaal terecht. Ik ben apetrots op Johan. En het is een mooie opsteker voor ons in Stadskanaal.”

Jaarlijkse verkiezing

Al sinds 2009 organiseert Binnenlands Bestuur de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maken de selectie en motiveerden hun keuze. Vanuit deze 13 winnaars heeft het publiek in de tweede ronde de landelijke winnaar gekozen.

In eerdere edities nomineerden bijna 1.100 bestuurders, politici, secretarissen en griffiers uit provincies, gemeenten en waterschappen hun collega-bestuurders voor de titel. Deze editie kende 13 genomineerden: van elke provincie de beste bestuurder én de beste waterschapsbestuurder.

Bron: Gemeente Stadskanaal // Foto: Eric de Kluis

Over de auteur

Jos Meijer

Redacteur GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X