Jan Nieboer gaat de politiek in, dit keer echt!

Jan Nieboer gaat de politiek in, dit keer echt!

De woordvoerder van Platform Storm heeft in het verleden al veel stof doen opwaaien. Met zijn openbare verzet tegen de plaatsing van vele windmolens rondom onder andere zijn woonplaats 2e Exloërmond is hij veel in de media te zien geweest. Zijn verzet bracht hem zelfs tot de gevangenis. Nu wil hij de politiek in. Zal het Jan Nieboer deze keer wel lukken om zijn doelen te bereiken?

Van verzetsstrijder naar politicus

Nieboer verloor met Platform Storm de een naar de andere rechtszaak in de strijd tegen de, zoals PVV leider Geer Wilders ze eens noemde, “Objecten van Mars”. Tevens verloor hij tijdelijk zijn vrijheid omdat hij samen met 2 anderen als hoofdverdachte gezien werd voor onder andere dreigementen en asbest dumpingen bij partijen die betrokken waren bij het bouwen van de windmolens. Jan werd echter vrijgesproken en kon weer volop aan het werk.

De wanhoop was groot. “Wat moeten we nu nog doen?” was de vraag die hij zichzelf stelde. In de club speelden ze met de gedachte om een eigen politieke partij te starten. Waarin het belang van het noorden sterker zou zijn. De plannen werden groots gebracht in de regionale en landelijke media. Maar een politieke partij kwam er niet.

Brabant belt

Naar aanleiding van alle berichtgeving rondom Nieboer, Platform Storm en hun plannen kwam er een belletje uit Brabant.
Daar werden reeds plannen gesmeed voor een nieuwe partij. Deze partij zou de naam “Oprecht” dragen en profileert zich als een partij die rechts van het midden op een andere manier de politiek wil bedrijven. “Geen leiderschapscultuur of gezever maar realistische oplossing” aldus Nieboer.

Vanuit de partij werd Jan Nieboer gevraagd of hij zich wilde aansluiten. Jan ging hiermee akkoord en staat nu op nummer 6 van de verkiezingslijst van de partij.
De partij moet nu nog in alle negentien kiesdistricten voldoende ondersteuningsverklaringen krijgen. Als dit lukt dan kan men op Nieboer stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen.

 

De stem van het volk

“Onze Tweede Kamerleden moeten doen waarvoor ze zijn gekozen namelijk de burger vertegenwoordigen. Dat gebeurt momenteel te weinig.” aldus Nieboer. “Burgers worden nu te makkelijk aan de kant gezet om onder andere Europese doelstellingen te behalen.” De partij is tevens tegen verdere uitbreiding van de bevoegdheden van de Europese Unie. Grote landen zoals Duitsland en Frankrijk zouden teveel macht hebben ten opzichte van kleine landen zoals Nederland.

“Ook in het land moet de balans anders. De landelijke politiek is te veel op Den Haag gericht.” aldus Nieboer. “Er worden veel beladen beleidskeuzes uitgevoerd in de provincies met te weinig oog voor de inwoners.” Als voorbeelden noemt hij onder andere de CO2 opslag en zijn grote nachtmerrie de windmolens.
“Het noorden van Nederland, met name Groningen, word zo langzamerhand het afvoerputje van alles wat ze in de Randstad niet willen hebben om absurde duurzaamheidsnormen te halen”.  Oneerlijk en niet reëel volgens Nieboer. “Je kunt de inwoners van de provincie niet opzadelen met alle problemen.”

 

Ondersteuning is hard nodig

Om ook daadwerkelijk verkiesbaar te worden heeft Jan Nieboer nog ondersteuningsverklaringen nodig van mensen uit het Noorden.
Gelijkgestemden die, naast bovengenoemde punten, ook meer (dieren)politie, strengere straffen, meer geld voor defensie, een spaarzame overheid en vermindering van immigratie willen.
Uiterlijk aanstaande vrijdag moeten deze verklaringen verzameld zijn zodat deze kunnen worden ingeleverd bij het gemeentehuis. “Als het lukt om op de kieslijst te komen verwachten we zeker zes tot acht zetels te krijgen” zegt een hoopvolle Nieboer.

Foto: Archief GewoonHier.nl // Opening Snikkeweek 2019

Over de auteur

Jos Meijer

Redacteur GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X