Heb jij straks een hunebed in huis?

Heb jij straks een hunebed in huis?

Door de welbekende coronamaatregelen zijn vele bedrijven en instanties gesloten. Ook de kunst- en cultuursector kan al bijna een jaar geen bezoekers meer ontvangen. Daarom brengt het Hunebedcentrum in Borger de wereld van de hunebedden via de digitale snelweg bij de mensen thuis!

Virtueel museum

Ondanks het museum in Borger door de coronamaatregelen gesloten is willen ze graag iets voor de mensen betekenen. Archeologe Riemke Scharff kwam met het idee om een online ervaring te creëren voor de mensen. Via een pagina op de website van Het Hunebedcentrum zijn links te vinden rondom de thema’s prehistorie en archeologie. Zo kunnen de mensen thuis zich toch onderdompelen in de wereld en geschiedenis van de hunebedden.

Voor ieder wat wils

Het Hunebedcentrum heeft tips en bezigheden voor zowel jong als oud klaar gezet. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld kleurplaten maken of knutselen met een prehistorisch thema. Volwassenen kunnen onder andere met behulp van het Oerkookboek koken met producten uit de natuur. Denk hierbij aan soep of honing waarvan alle ingrediënten uit de natuur gehaald worden.

Hunebednieuwscafé

Als je je graag meer in de hunebedden of de archeologie wil verdiepen, dan is de podcast Hunebednieuwscafé echt een aanrader .Dankzij de podcast en de artikelen op de website van Het Hunebedcentrum is er altijd wat te leren, ook als het museum dicht is. De podcast is eind 2020 gestart en elke woensdag is er een nieuwe aflevering te vinden. De podcast ‘Hunebednieuwscafé’ gaat over archeologie en geologie, met een sterke focus op het Neolithicum en de hunebedbouwers. Uiteenlopende onderwerpen over megalieten, publieksarcheologie, prehistorische eetbare planten en nog veel en veel meer. Los uit de pols, vermakelijk én inhoudelijk.

Foto: Hunebedcentrum

Over de auteur

Robin Dol

Redacteur op GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X