Gemeente koopt 2 winkelpanden in centrum

Gemeente koopt 2 winkelpanden in centrum

Gemeente Stadskanaal heeft de winkelpanden aan de Europalaan 24 en 24a aangekocht. Het gaat om de panden die naast de onderdoorgang zitten van de Europalaan naar de Oude Markt.

Aantrekkelijker en toegankelijker

Om het centrum aantrekkelijker te maken is het volgens de gemeente ook belangrijk om  de looproutes verbeteren. Daarom hebben ze besloten deze panden aan de Europalaan te kopen. Op deze manier kan de uitstraling en toegankelijkheid van de passage ook aangepakt worden. In de aangekochte panden zitten momenteel de Fashion Club en Sunita’s Beauty Salon. Deze winkels zullen verhuizen naar een ander pand aan de Europalaan. Ook krijgen ze van de gemeente  compensatie voor de gemaakte verhuiskosten.

In goed overleg

De exacte invulling van de passage is nog niet duidelijk. Hiervoor gaat de gemeente in het voorjaar verder in overleg met de eigenaren van het appartementencomplex boven de passage om tot een gezamenlijk, gedragen ontwerp te komen. Zodra het ontwerp definitief is start de aannemer met de werkzaamheden.

De gemeente wil de aanpak van de passage zoveel mogelijk gelijk laten lopen met de herinrichting van De Oude Markt om te voorkomen dat ondernemers en omwonenden meer hinder ondervinden dan nodig is. Eind 2021 zal dan het hele centrum veranderd moeten zijn in een modern, groen en aantrekkelijk winkelgebied.

Bron & foto: Gemeente Stadskanaal

Over de auteur

Jos Meijer

Redacteur GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X