🎥 FC Groningen te gast in Musselkanaal! [VIDEO]

🎥 FC Groningen te gast in Musselkanaal! [VIDEO]

Woensdag 31 maart kreeg de bovenbouw van de Sint Antoniusschool in Musselkanaal, geheel coronaproof, een voetbalclinic van FC Groningen. Wij namen een kijkje in Musselkanaal en spraken met initiatiefnemer Rick Tieben. 

Spelenderwijs sporten

Onder leiding van gymdocent Rick Tieben is er woensdag een clinic door FC Groningen gehouden ter vervanging van de gymles. Spelenderwijs hebben de leerlingen oefeningen gedaan met de trainers Lars Koster en Ilse Bartels. Na de clinic kregen alle leerlingen een certificaat en een goodie bag mee naar huis. Ook kreeg de school een bal van de voetbalclub om te gebruiken in de gymles en een boekje met meerdere spelletjes voor op het schoolplein. 

Enthousiaste leerlingen

De reacties van de leerlingen waren zeer lovend. “Het was een superleuke dag en de kinderen waren heel erg enthousiast” aldus Ilse. Enkelen hebben zelfs de droom om later ook bij FC Groningen te mogen voetballen. Ze gaan de komende tijd extra goed hun best doen op hun eigen voetbalvereniging om hopelijk gescout te worden. 

Sporten doet iets met je

Rick bedacht vorig jaar ook de sportkaart “Sporten doet iets met je”. Hiermee konden basisschoolleerlingen tot wel 18 keer gratis sporten bij verschillende sportverenigingen. Helaas heeft de sportkaart minder resultaat geboekt dan gehoopt, omdat niet alles door kon gaan wegens de huidige beperkingen in het kader van de corona crisis. “Hopelijk kunnen we in de zomer weer met de sportverenigingen om tafel om de sportkaart nieuw leven in te blazen” aldus Rick Tieben. “Ik hoop dat we straks iedereen enthousiast kunnen maken voor sporten en bewegen”.

Reportage

Wij filmden een reportage tijdens de clinic. Deze is bovenaan dit artikel te bekijken.

Over de auteur

Jos Meijer

Redacteur GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X