Europaplein Stadskanaal verbouwd tot stadstuin

Europaplein Stadskanaal verbouwd tot stadstuin

In het najaar van dit jaar zal het Europaplein van Stadskanaal worden aangepakt. In het project Centrumvernieuwing was budget gereserveerd voor de Kiepkörf en de Eurostate, maar niet voor het Europaplein zelf. Door een bijdrage vanuit de Regiodeal Oost-Groningen worden deze plannen nu alsnog gerealiseerd.

Het ontwerp

In 2019 werd er al duidelijk wat de wensen waren voor het Europaplein. Er zal een stadstuin komen met daarin veel groen, ruimte voor kleine evenementen en een goede integratie met de fietsstraat dat aansluit op het Raadhuisplein. Hiermee waren de ontwerpen snel gemaakt door landschapsarchitect Frans Beune. Betrokken wisten vooraf dat er geen budget was om het plein een metamorfose te geven, mits hier subsidie voor zal komen. Het college stelt nu de raad voor om het ontwerp uit te gaan voeren.

Wethouder Goedhart Borgesius verteld: “Prachtig dat we nu met geld vanuit de Regiodeal ook het Europaplein zelf kunnen aanpakken. De stadstuin is straks een mooie groene oase in het centrum.”

Koel in de zomer

Het ontwerp van Frans Beune levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van het centrum in Stadskanaal. De boombeplanting is voornamelijk voor een aangenaam verblijf in het centrum van belang. Ook is het essentieel als klimaatbuffer in het stedelijk gebied. In omgevingen waar veel stenen liggen blijft de warmte in de zomer in de bestrating hangen. Het groen, zoals de bomen, zullen dan voor verkoeling zorgen.

Over de auteur

Robin Dol

Redacteur op GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X