🎥 De Tantie’s vieren 10-jarig bestaan! [VIDEO]

🎥 De Tantie’s vieren 10-jarig bestaan! [VIDEO]

Het is feest bij Kinderopvang & BSO De Tantie’s in Ter Apel. Ze namelijk hun 10-jarig bestaan. Ondanks de coronacrisis hebben ze toch een groot feest gehouden! Wij waren erbij en maakten een videoreportage.

Dromen komen uit

De nichtjes Marjan en Ina Wiegers waren al langere tijd zeer geïnteresseerd in het werken met kinderen. Beide hadden jarenlang een vaste baan en vonden het eng om hiermee te stoppen. Toch besloten ze in 2011 hun droom achterna te gaan. Ze hebben de stap durven zetten om een eigen kinderopvang te beginnen in Ter Apel. De kinderen van Ina noemden hun tante altijd “Tantie”. Omdat de dames geen standaard naam wilden besloten ze om de kinderopvang dezelfde naam te geven. Zo werd Kinderopvang De Tantie’s geboren. Waar ze begonnen zijn met slechts een paar kinderen per dag en met 1 medewerker zijn ze nu uitgegroeid tot een opvang dat ruim 90 kinderen telt en meerdere “tantie’s” in dienst heeft.

Uitbreiding

Omdat de groepen steeds groter werden was het in 2016 noodzakelijk om uit te breiden. Er werd een extra ruimte gecreëerd om de capaciteit van het dagverblijf te vergroten. In 2019 kwamen er nog meer verbouwplannen bij en bouwden ze een buitenschoolse opvang bij de kinderopvang aan. Als kers op de taart openden de Tantie’s in 2020 een tweede locatie in Roswinkel.

Geen groot feest… maar toch groot feest!

Helaas hebben Marjan en Ina hun jubileum niet kunnen vieren zoals ze graag gewild hadden. Maar dat mocht de pret niet bederven. Samen met de kinderen hebben ze er een mooie feestweek van gemaakt waarin verschillende activiteiten georganiseerd waren. Zo stonden er onder andere een springkussen, konden er Oud-Hollandse spelletjes gedaan worden en konden de kids suikerspinnen laten maken. Zo was het toch nog een groot feest!

De jaren zijn voorbij gevlogen. Marjan en Ina zijn trots op wat ze de afgelopen jaren bereikt hebben samen met hun team dat inmiddels uit 10 meiden bestaat. Ze zijn nog lang niet van plan te stoppen en kijken vol goede moed naar de toekomst.

Over de auteur

Robin Dol

Redacteur op GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X