De gevaarlijke Westerstraatbrug in Ter Apel 6 maanden afgesloten

De gevaarlijke Westerstraatbrug in Ter Apel 6 maanden afgesloten

Binnenkort zal de Westerstraatbrug in Ter Apel afgesloten worden. De gemeente Westerwolde zal de brug gaan renoveren omdat deze niet meer veilig is voor het verkeer. Maandag 10 mei zal er gestart worden met de renovatiewerkzaamheden. Er wordt verwacht dt de renovatie zes maanden zal duren. In de periode van 10 mei tot eind november zal de brug volledig worden afgesloten voor het verkeer.

Aanleiding

Omdat de Westerstraatbrug veel gebruikt wordt zijn delen van de brug versleten en losgereden. Zo sluiten de veerbuffers niet meer goed waardoor de brug niet meer goed op zijn plek ligt. Ook zijn er scheuren ontstaan in het kelderdek van de brug. Dit is gevaarlijk en zorgt tevens voor lawaai.

Omleiding

Met borden zal het verkeer worden omgeleid. Zo zal het doorgaande verkeer in deze periode worden omgeleid via de provinciale N366. Tractoren zullen gebruik maken van de Ter Apelervenen aangezien deze niet toegestaan zijn op de provinciale wegen. (Brom)fietsers en voetgangers zullen via de Hoofdkade en de Marktstraatbrug worden omgeleid.
Gemeente Westerwolde heeft een video gemaakt om het hele proces uit te leggen. Deze is hieronder te bekijken.

De Westerstraatbrug in Ter Apel wordt opgeknapt

Over de auteur

Robin Dol

Redacteur op GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X
Hide picture