Bonifatius Ter Apel laat leerlingen stemmen

Bonifatius Ter Apel laat leerlingen stemmen
Vandaag was het DE dag om te stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen! Hoewel er onder de 18 jaar niet gestemd mag worden liet de Bonifatius school in Ter Apel de leerlingen toch kennis maken met de verkiezingen.

Eigen (school)partijen

De afgelopen weken is er door de school aandacht besteed aan de verkiezingen. Dat niet alleen, de school heeft zelfs verkiezing georganiseerd waarbij alle leerlingen en alle medewerkers mochten stemmen op hun favoriete, zelf opgerichte schoolpartij. Groep 7 en 8 hebben de volgende partijen opgericht:
PVP (Partij voor Plezier), SMD (School met Dieren), PVGO (Partij voor Goed onderwijs), PVV (Partij voor Veiligheid) en de PVS (Partij voor sportactiviteiten). Hierbij had iedere partij een eigen opgesteld verkiezingsprogramma waarin de speerpunten voor de Bonifatius stonden. Groep 7 en 8 heeft deze aan de school gepresenteerd, zodat de rest van de school een keuze kon maken.

Een realistische ervaring

In de school is een eigen stemlokaal ingericht waar er met eigen stembiljetten, stemhokjes, rode potloden en een zelf ontworpen stembus gestemd kon worden.
Het is nog even afwachten tot de uitslag bekend gemaakt wordt. De directeur van de school, Nicolette de Gooijer, kan al wel vertellen dat ze samen met een nieuwe kinderraad enkele speerpunten ook daadwerkelijk gaat uitvoeren.
                    Bron: Facebook

Over de auteur

Robin Dol

Redacteur op GewoonHier.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie:

Nieuwste video

Bezig met laden...

Advertentie

Nieuws in je mailbox

X